Jarní sůl (Rio Maior) z Portugalska 450g Doktor-Klaus
7,19 €*
| Množství | Jednotková cena | Základní cena |
|---|---|---|
| Do 1 |
7,19 €*
|
15,98 €* / 1 Kilogramm |
| Do 4 |
6,83 €*
|
15,18 €* / 1 Kilogramm |
| Do 9 |
6,47 €*
|
14,38 €* / 1 Kilogramm |
| Od 10 |
6,11 €*
|
13,58 €* / 1 Kilogramm |
Informace o výrobku "Jarní sůl (Rio Maior) z Portugalska 450g Doktor-Klaus"
Tento výrobek je potravina. Přírodní, biologicky hodnotná sůl se získává tradiční ruční prací. Jedná se o krystalickou sůl z Marinhas do Sal, kde slunce před 200 miliony let vysušilo pravěké moře.
- Velikost zrna: K dispozici je jemná (sypká).
- Balení: Plněno do potravinářsky schválených 450g PET sklenic.
- Původ a kvalita: Pramenitá sůl Doctor Klaus z Portugalska se získává u drobných zemědělců tradiční ruční prací.
- Chuť a použití: Přírodní pramenitá sůl z Portugalska je jemné koření, které nejen zjemní vaše pokrmy, ale nabízí i řadu dalších možností využití. Je neošetřená, nejedlá, nefluorizovaná a neobsahuje žádné chemické přísady, jako jsou například protispékavé látky. Je to chuťově příjemná a dobře stravitelná kuchyňská sůl bez jakýchkoli přísad pro gurmánskou kuchyni a lze ji použít i k mnoha dalším účelům (výroba nálevu, koupele, spreje, čištění).
Sůl je sloučenina prvků sodíku a chlóru (chlorid sodný). V chemii a výživě je známá jako kuchyňská sůl, v geologii jako sůl kamenná a v mineralogii jako halit.
Tvorba ložisek soli
Sůl se v sedimentárních horninách (usazených horninách) vyskytuje velmi často. Ložiska vznikají tak, že se sůl z hornin původně uvolňuje zvětráváním a je vymývána vodou. Tak se dostává do vodních ploch a oceánů. Ve stojatých vodách dochází odpařováním ke koncentraci soli. Když vyschne, vytvoří se krystalické pevné usazeniny soli. V závislosti na různých geologických útvarech v okolí se do ložisek přidávají další soli.
Krystalická sůl
Termín krystalická sůl obvykle označuje skutečnost, že sůl má krystalickou (uspořádanou) strukturu. Tato krystalická struktura vzniká vždy - bez ohledu na to, kde a jak sůl vzniká.
Slaná solanka
Sůl je velmi dobře rozpustná ve vodě. Maximální rozpustnost je 26 %. To znamená, že v jednom litru vody lze rozpustit maximálně 260 g soli. Více soli by se nerozpustilo a zůstalo by nerozpuštěné na dně. Takový solný roztok se nazývá nasycený. Obrovské množství soli je rozpuštěno v mořské vodě s průměrným obsahem soli 3,5 %.
Doly a těžební oblasti
Portugalská mořská sůl: Jedná se o krystalickou sůl z Marinhas do Sal, kde slunce před 200 miliony let vysušilo prapůvodní moře. Nejstarší nálezy v této oblasti, které by mohly souviset s výrobou soli, pocházejí z paleolitu ± 18 000 let před Kristem. V historických dobách využívali tato soliska Římané.
Soliště se nachází v údolí, které vzniklo vyluhováním soli v průběhu tisíců let. Podzemní vodní tok hromadí v údolí solanku. Tato solanka vyvěrá na povrch ve studni hluboké pouhých 9 metrů, podobně jako solný pramen. Sůl se těží ručně tradičními metodami. Když se solanka v mělkých jezírkách na letním slunci odpaří, krystalky soli se pomocí dřevěných jezdců stlačí k sobě a naberou se na dřevěné plošiny ve tvaru pyramid. Tímto způsobem se zbytky solanky odčerpají a krystaly se dobíjejí energií plísní a naposledy i sluneční energií. Takto vyrobená krystalická sůl je pod neustálou kontrolou. Prodává se jako přírodní sůl a je uznávána jako nejlepší sůl v Portugalsku.
Výrobce:
FloraCuraFrance
31 Avenue Saint-Rémy
F-57600 Forbach
Všechny zde uvedené informace jsou uvedeny podle našeho nejlepšího vědomí. Nejedná se o diagnózy ani návrhy terapie. Jsou určeny výhradně pro zájemce a pro další vzdělávání. Nepřebíráme žádnou odpovědnost za škody, které by přímo či nepřímo vznikly v důsledku použití zde uvedených informací. Při podezření na jakoukoli nemoc se prosím poraďte s lékařem. Názory zákazníků zde uvedené jsou subjektivní a neměly by být zobecňovány.
Sůl je sloučenina prvků sodíku a chlóru (chlorid sodný). V chemii a výživě je známá jako kuchyňská sůl, v geologii jako sůl kamenná a v mineralogii jako halit.
Tvorba ložisek soli
Sůl se v sedimentárních horninách (usazených horninách) vyskytuje velmi často. Ložiska vznikají tak, že se sůl z hornin původně uvolňuje zvětráváním a je vymývána vodou. Tak se dostává do vodních ploch a oceánů. Ve stojatých vodách dochází odpařováním ke koncentraci soli. Když vyschne, vytvoří se krystalické pevné usazeniny soli. V závislosti na různých geologických útvarech v okolí se do ložisek přidávají další soli.
Krystalická sůl
Termín krystalická sůl obvykle označuje skutečnost, že sůl má krystalickou (uspořádanou) strukturu. Tato krystalická struktura vzniká vždy - bez ohledu na to, kde a jak sůl vzniká.
Slaná solanka
Sůl je velmi dobře rozpustná ve vodě. Maximální rozpustnost je 26 %. To znamená, že v jednom litru vody lze rozpustit maximálně 260 g soli. Více soli by se nerozpustilo a zůstalo by nerozpuštěné na dně. Takový solný roztok se nazývá nasycený. Obrovské množství soli je rozpuštěno v mořské vodě s průměrným obsahem soli 3,5 %.
Doly a těžební oblasti
Portugalská mořská sůl: Jedná se o krystalickou sůl z Marinhas do Sal, kde slunce před 200 miliony let vysušilo prapůvodní moře. Nejstarší nálezy v této oblasti, které by mohly souviset s výrobou soli, pocházejí z paleolitu ± 18 000 let před Kristem. V historických dobách využívali tato soliska Římané.
Solnice se nacházejí v údolí, které vzniklo vyluhováním soli v průběhu tisíců let. Podzemní vodní tok hromadí v údolí solanku. Tato solanka vyvěrá na povrch ve studni hluboké pouhých 9 metrů, podobně jako solný pramen. Sůl se těží ručně tradičními metodami. Když se solanka v mělkých jezírkách na letním slunci odpaří, krystalky soli se pomocí dřevěných jezdců stlačí k sobě a naberou se na dřevěné plošiny ve tvaru pyramid. Tímto způsobem se zbytky solanky odčerpají a krystaly se dobíjejí energií plísní a naposledy i sluneční energií. Takto vyrobená krystalická sůl je pod neustálou kontrolou. Prodává se jako přírodní sůl a je uznávána jako nejlepší sůl v Portugalsku.
| Gewicht in g: | 450 g |
|---|
| Gewicht in g: | 450 g |
|---|
Přihlásit